Insteon Plugin error.

Post Reply
Message
Author
Datahead
Posts: 711
Joined: Fri Jan 27, 2012 6:50 am
Location: San Marcos, Ca.

Insteon Plugin error.

#1 Post by Datahead » Sat Jun 27, 2015 11:56 am

Windows 8.1 x64, OSA 4.3, latest plugin...
Error log.
06/27/2015 12:51:20.794 PM - Plugin name: Insteon
06/27/2015 12:51:20.800 PM - Testing connection
06/27/2015 12:51:20.809 PM - Plugin Object found: Insteon - Enabled: 1
06/27/2015 12:51:20.867 PM - Activating Plugin: Insteon
06/27/2015 12:51:20.911 PM - Error activating plugin (Insteon): Exception has been thrown by the target of an invocation. - System.TypeLoadException: Could not load type 'OSAE.General.OSAELog' from assembly 'OSAE.API, Version=1.0.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=f47a6446f36f79f7'.
at OSAE.Insteon.Insteon..ctor()
06/27/2015 12:51:20.924 PM - Status: False
06/27/2015 12:51:20.937 PM - PluginVersion: 0.4.4

Automate
Posts: 1691
Joined: Sat Dec 11, 2010 1:44 pm
Location: US

Re: Insteon Plugin error.

#2 Post by Automate » Sat Jun 27, 2015 1:28 pm

Looks like that plugin was compiled for OSA 0.4.4 or higher. So you would need to install a newer version of OSA or you could drop back to plugin version 0.4.1 if you want to stick with OSA 0.4.3.

Datahead
Posts: 711
Joined: Fri Jan 27, 2012 6:50 am
Location: San Marcos, Ca.

Re: Insteon Plugin error.

#3 Post by Datahead » Sat Jun 27, 2015 6:52 pm

With Plugin 4.1

06/27/2015 07:45:11.927 PM - Plugin name: Insteon
06/27/2015 07:45:11.933 PM - Testing connection
06/27/2015 07:45:11.941 PM - Plugin Object found: Insteon - Enabled: 1
06/27/2015 07:45:11.982 PM - Activating Plugin: Insteon
06/27/2015 07:45:12.935 PM - Insteon - Run Interface Error: Showing a modal dialog box or form when the application is not running in UserInteractive mode is not a valid operation. Specify the ServiceNotification or DefaultDesktopOnly style to display a notification from a service application.
06/27/2015 07:45:12.986 PM - Plugin enabled: Insteon
06/27/2015 07:45:12.990 PM - Status: True
06/27/2015 07:45:12.993 PM - PluginVersion: 0.4.1

Automate
Posts: 1691
Joined: Sat Dec 11, 2010 1:44 pm
Location: US

Re: Insteon Plugin error.

#4 Post by Automate » Sun Jun 28, 2015 5:00 pm

Try this one
Attachments
Insteon.osapp
(20.74 KiB) Downloaded 68 times

Datahead
Posts: 711
Joined: Fri Jan 27, 2012 6:50 am
Location: San Marcos, Ca.

Re: Insteon Plugin error.

#5 Post by Datahead » Sun Jun 28, 2015 5:06 pm

Thanks Automate,
I will give that a go if I can't get OSA 4.5 running as I finally figured out the MySQL trick. Although now the service won't start so I am stumped again for the moment. If I go back to 4.3, which I may have to I will try that plugin for sure.

Thanks,
Ron

Datahead
Posts: 711
Joined: Fri Jan 27, 2012 6:50 am
Location: San Marcos, Ca.

Re: Insteon Plugin error.

#6 Post by Datahead » Mon Jun 29, 2015 5:01 am

I think I got it. That plugin worked. Had to revert back to though 4.3 as stability is a must on this particular machine. And 4.3 ran perfect for a year and a half. Haven't had a chance to actually see if it turns lights on as I was beat last night, but it does seem OSA is communicating with the device... Will let you know toady sometime. Thanks for all the help.

06/28/2015 11:00:48.300 PM - Connected to Database: osae @ localhost:3306
06/28/2015 11:00:48.386 PM - Found my Object: Insteon
06/28/2015 11:00:48.399 PM - COM Port is set to: 5
06/28/2015 11:00:48.999 PM - PLM: 02 60 x_LastWrite: 8 x_Start: 0 DataAvailable: 7
06/28/2015 11:00:49.003 PM - PLM: 02 60 x_LastWrite: 9 x_Start: 0 DataAvailable: 8
06/28/2015 11:00:49.007 PM - PLM response to Get IM Info: PLM ID: 39.02.C2
06/28/2015 11:00:49.011 PM - Device Category: 03 Subcategory: 11 Firmware: 9E ACK/NAK: 06
06/28/2015 11:00:49.015 PM - Insteon PLM connected at 39.02.C2

Datahead
Posts: 711
Joined: Fri Jan 27, 2012 6:50 am
Location: San Marcos, Ca.

Re: Insteon Plugin error.

#7 Post by Datahead » Mon Jun 29, 2015 7:33 am

Okay, Next issue. Set up test X10 relay address L1. X10 Relay object controlled by Insteon. Device does not work.
Results as follows:

06/29/2015 08:28:25.614 AM - Connected to Database: osae @ localhost:3306
06/29/2015 08:28:25.702 AM - Found my Object: Insteon
06/29/2015 08:28:25.710 AM - COM Port is set to: 5
06/29/2015 08:28:26.304 AM - PLM: 02 60 x_LastWrite: 8 x_Start: 0 DataAvailable: 7
06/29/2015 08:28:26.308 AM - PLM: 02 60 x_LastWrite: 9 x_Start: 0 DataAvailable: 8
06/29/2015 08:28:26.311 AM - PLM response to Get IM Info: PLM ID: 39.02.C2
06/29/2015 08:28:26.316 AM - Device Category: 03 Subcategory: 11 Firmware: 9E ACK/NAK: 06
06/29/2015 08:28:26.319 AM - Insteon PLM connected at 39.02.C2
06/29/2015 08:28:53.457 AM - Error ProcessCommand - startIndex cannot be larger than length of string.
Parameter name: startIndex
06/29/2015 08:28:53.474 AM - SEND1: l1.. ON
06/29/2015 08:28:53.509 AM - Error ProcessCommand - Could not find any recognizable digits.

volfan6415
Posts: 175
Joined: Sun Jun 08, 2014 9:24 am

Re: Insteon Plugin error.

#8 Post by volfan6415 » Mon Jun 29, 2015 12:24 pm

Datahead it looks like you are having the same problems I was having with the plm. There are some errors in the x10 portion of the code that I guess also exist in the earlier versions. If I can get a hold of the older source I can look at the spots to see if the code needs to be changed.

I discussed the issue in this thread "http://www.opensourceautomation.com/php ... php?t=1250"

What basically happens is because of the first error the plugin doesn't always use the x10 code reliably and might use try and process the command as an insteon object

Post Reply