[Official Thread] RFXCOM Plugin Support Thread

Message
Author
amz4u2nv
Posts: 115
Joined: Mon Sep 03, 2012 3:12 am

Re: [Official Thread] RFXCOM Plugin Support Thread

#101 Post by amz4u2nv » Thu Nov 28, 2013 3:28 am

Hi Automate,
Anything I can do to fix this, and make it work on my pc?
Does it require me to install osa again?

Cheers

amz4u2nv
Posts: 115
Joined: Mon Sep 03, 2012 3:12 am

Re: [Official Thread] RFXCOM Plugin Support Thread

#102 Post by amz4u2nv » Thu Nov 28, 2013 4:00 am

Hi Automate,
Thanks for looking into my issue.. I got it sorted..
I think it was me, being dumb..
What I was doing was copying the source code and pasting into a new project.. it worked before in version 3.
This time I downloaded the whole zip file from gits, and open up the whole project, corrected the osa api reference path, and copied across the new dll file that was generated after compiling.. works great...

Hoping to get the smoke alarm and heating working via rfxcomm.. will post the code when all works well, if you dont mind, you could submit it to gitshub..

Cheers

Automate
Posts: 1691
Joined: Sat Dec 11, 2010 1:44 pm
Location: US

Re: [Official Thread] RFXCOM Plugin Support Thread

#103 Post by Automate » Thu Nov 28, 2013 4:17 am

Sounds good.

krish
Posts: 31
Joined: Sat Jun 30, 2012 3:50 pm

Re: [Official Thread] RFXCOM Plugin Support Thread

#104 Post by krish » Fri Dec 27, 2013 4:46 am

excal wrote:Hi All firstly let me say well done with the work to date. I've been shopping around for a better HA software after outgrowing Misterhouse. And within 1 day I'm up and running with the help of your instructional videos and docs. From what I've seen this system seems to have everything I'm looking for , and from my point of view the UI is flexible and fairly easy to master. Its really the UI of the users (people who are using the system) that needs to be easy and with the screen builder and designer this is really quick to achieve, and that's not something that can be said about a lot of other HA software.

I have a quick question about using the RFXcom plugin. I am able to control my home easy devices with it now I have various light switches and plugs etc... My question is , is there any way to track the state of these devices by listening for commands sent to them by other external devices?

for example I have a sitting room main light that has a homeeasy switch on the wall , I've seen with xpl and eventghost that I could "see" the wall switch being pressed , by seeing the "on" or "off" command being sent to the device by the wall switch. Is there any way to track these changes and keep a state of this light in the back end of OSA? So it can be checked before running scripts?

Again I'm new to OSA so if this is an obvious question please bear with me!

Thanks in advance and keep up the good work!
Hi excal, I'm still looking at getting some home easy gear myself but just wondering what your setup is? You say the wall switch is able to send it's state to the rfxcom, is this switch one like this:
http://www.homeeasy.eu/RemoteControlLig ... oduct/474/
or one like this:
http://www.homeeasy.eu/RemoteControlWal ... roduct/48/
?

Thanks,
Krishna

MaffeMuis
Posts: 10
Joined: Mon Dec 30, 2013 2:57 pm

Re: [Official Thread] RFXCOM Plugin Support Thread

#105 Post by MaffeMuis » Mon Dec 30, 2013 3:03 pm

I tryed everything...
But i don't get my switch working with X10 Lighting1 on A1
Get an error the de command is not right, but i don't understand it why?!? Do anyone have an example to put in the adress by objects..

12-30-2013 11:50:20.325 - --------------Processing Command---------------
12-30-2013 11:50:20.340 - Command: ON
12-30-2013 11:50:20.415 - Object Name: TESTLAMP
12-30-2013 11:50:20.430 - Object Type: X10 RELAY
12-30-2013 11:50:20.440 - Object Adress: A1
12-30-2013 11:50:20.455 - Executing Lighting1 command
12-30-2013 11:50:20.470 - Error processing command: De indeling van de invoertekenreeks is onjuist.


it's working by RFXmgr

================================================
Packettype = Lighting1
subtype = X10
Sequence nbr = 127
housecode = A
unitcode = 1
Command = Off
Signal level = 0
------------------------------------------------
Lighting1 command:07 10 00 7F 41 01 00 00
------------------------------------------------
30-12-2013 23:21:30= 0402017F00
Packettype = Receiver/Transmitter Message
subtype = Transmitter Response
Sequence nbr = 127
response = ACK, data correct transmitted

krish
Posts: 31
Joined: Sat Jun 30, 2012 3:50 pm

Re: [Official Thread] RFXCOM Plugin Support Thread

#106 Post by krish » Mon Dec 30, 2013 3:13 pm

Try changing the object address to A-01 and see if that works.

MaffeMuis
Posts: 10
Joined: Mon Dec 30, 2013 2:57 pm

Re: [Official Thread] RFXCOM Plugin Support Thread

#107 Post by MaffeMuis » Tue Dec 31, 2013 10:02 am

not working :(

12-31-2013 07:00:05.276 - --------------Processing Command---------------
12-31-2013 07:00:05.338 - Command: ON
12-31-2013 07:00:05.401 - Object Name: A1
12-31-2013 07:00:05.401 - Object Type: X10 RELAY
12-31-2013 07:00:05.416 - Object Adress: A-01
12-31-2013 07:00:05.432 - Executing Lighting1 command
12-31-2013 07:00:05.447 - Error processing command: De indeling van de invoertekenreeks is onjuist.
12-31-2013 07:00:05.447 - -----------------------------------------------
12-31-2013 07:00:48.254 - --------------Processing Command---------------
12-31-2013 07:00:48.269 - Command: ON
12-31-2013 07:00:48.332 - Object Name: A1
12-31-2013 07:00:48.347 - Object Type: X10 RELAY
12-31-2013 07:00:48.363 - Object Adress: A-1
12-31-2013 07:00:48.379 - Executing Lighting1 command
12-31-2013 07:00:48.394 - Error processing command: De indeling van de invoertekenreeks is onjuist.
12-31-2013 07:00:48.394 - -----------------------------------------------

Automate
Posts: 1691
Joined: Sat Dec 11, 2010 1:44 pm
Location: US

Re: [Official Thread] RFXCOM Plugin Support Thread

#108 Post by Automate » Tue Dec 31, 2013 11:15 am

I'm wondering if it has something to do with your OS language set for Dutch. For testing, can you set it to English and restart the OSA service?

User avatar
bwoodworth
Site Admin
Posts: 1563
Joined: Tue May 04, 2010 6:49 am
Location: California

Re: [Official Thread] RFXCOM Plugin Support Thread

#109 Post by bwoodworth » Tue Dec 31, 2013 12:25 pm

Also, have you tried with the address as 'A01'. The plugin parses out the house code from the first character and then the unit code from the remained and it is not expecting a dash.
Brian

MaffeMuis
Posts: 10
Joined: Mon Dec 30, 2013 2:57 pm

Re: [Official Thread] RFXCOM Plugin Support Thread

#110 Post by MaffeMuis » Wed Jan 01, 2014 4:19 am

i found the problem
I did this sollution

http://www.opensourceautomation.com/php ... html#p4296

make a new dll and fixed the problem for me! Maby it's a bug?

01-01-2014 01:15:15.007 - --------------Processing Command---------------
01-01-2014 01:15:15.017 - Command: ON
01-01-2014 01:15:15.087 - Object Name: A1
01-01-2014 01:15:15.097 - Object Type: X10 RELAY
01-01-2014 01:15:15.107 - Object Adress: A1
01-01-2014 01:15:15.122 - Executing Lighting1 command
01-01-2014 01:15:15.422 - Lighting1 command:07 16 00 05 65 01 01 00
01-01-2014 01:15:15.432 - -----------------------------------------------
01-01-2014 01:15:15.992 - ------------------------------------------------
01-01-2014 01:15:16.012 - 04 02 01 05 00
01-01-2014 01:15:16.032 - ---------------Received Message----------------
01-01-2014 01:15:16.042 - Packettype = Receiver/Transmitter Message
01-01-2014 01:15:16.057 - subtype = Transmitter Response
01-01-2014 01:15:16.072 - Sequence nbr = 5
01-01-2014 01:15:16.087 - response = ACK, data correct transmitted
01-01-2014 01:15:16.107 - -----------------------------------------------

Post Reply