Error in CM11a Plugin: 80040154 Class not registered

Message
Author
Synthesis
Posts: 10
Joined: Thu Sep 25, 2014 6:03 pm

Error in CM11a Plugin: 80040154 Class not registered

#1 Post by Synthesis » Fri Sep 26, 2014 12:55 pm

09/26/2014 03:24:24.573 PM - Found my Object: CM11A
09/26/2014 03:24:40.073 PM - COM Port = 3
09/26/2014 03:24:40.114 PM - Poll Rate = 120
09/26/2014 03:24:40.166 PM - Learning Mode = True
09/26/2014 03:24:40.233 PM - Error in InitializePlugin: Retrieving the COM class factory for component with CLSID {2F1818FA-BFAA-11D2-BAC4-006097C0E8C9} failed due to the following error: 80040154 Class not registered (Exception from HRESULT: 0x80040154 (REGDB_E_CLASSNOTREG)).


I have registered cm11a.ocx without issue, and restarted both the service and the computer.

I am unable to get it to communicate at all with the CM11a without this error.

Alternative software works just fine, such as Home Control Assistant.

This is a Windows 8.1 system running on a Zotac 1.6 Atom N330 system.

Automate
Posts: 1691
Joined: Sat Dec 11, 2010 1:44 pm
Location: US

Re: Error in CM11a Plugin: 80040154 Class not registered

#2 Post by Automate » Fri Sep 26, 2014 1:46 pm

32 or 64 bit Windows?

Did you make sure any other software or services that may be using the CM11a are stopped?

Synthesis
Posts: 10
Joined: Thu Sep 25, 2014 6:03 pm

Re: Error in CM11a Plugin: 80040154 Class not registered

#3 Post by Synthesis » Fri Sep 26, 2014 2:35 pm

Automate wrote:32 or 64 bit Windows?

Did you make sure any other software or services that may be using the CM11a are stopped?
Yes. Everything else that would be using the com port is off or uninstalled....

Automate
Posts: 1691
Joined: Sat Dec 11, 2010 1:44 pm
Location: US

Re: Error in CM11a Plugin: 80040154 Class not registered

#4 Post by Automate » Fri Sep 26, 2014 2:37 pm

32 or 64 bit Windows?

Synthesis
Posts: 10
Joined: Thu Sep 25, 2014 6:03 pm

Re: Error in CM11a Plugin: 80040154 Class not registered

#5 Post by Synthesis » Fri Sep 26, 2014 2:48 pm

Sorry. On my phone and missed that part.... 64 bit...

Automate
Posts: 1691
Joined: Sat Dec 11, 2010 1:44 pm
Location: US

Re: Error in CM11a Plugin: 80040154 Class not registered

#6 Post by Automate » Fri Sep 26, 2014 5:38 pm

I don't think anyone has used the CM11A OSA plugin with 64 bit Windows. Does Home Control Assistant work with the CM11A on a 64 bit OS?

Synthesis
Posts: 10
Joined: Thu Sep 25, 2014 6:03 pm

Re: Error in CM11a Plugin: 80040154 Class not registered

#7 Post by Synthesis » Fri Sep 26, 2014 6:00 pm

It does... I just dont have the disposable income to pay for hca...

Automate
Posts: 1691
Joined: Sat Dec 11, 2010 1:44 pm
Location: US

Re: Error in CM11a Plugin: 80040154 Class not registered

#8 Post by Automate » Fri Sep 26, 2014 6:09 pm

The issue with both the CM11A and CM15A plugins is that they use old X10 dll/ocx. User kherron was able to get the CM15A /dll working with 64 bit Windows here http://www.opensourceautomation.com/php ... -t307.html

Don't know if something similar is possible with CM11A / ocx.

Synthesis
Posts: 10
Joined: Thu Sep 25, 2014 6:03 pm

Re: Error in CM11a Plugin: 80040154 Class not registered

#9 Post by Synthesis » Fri Sep 26, 2014 6:16 pm

Would installing a 32 bit os resolve the issue?

Automate
Posts: 1691
Joined: Sat Dec 11, 2010 1:44 pm
Location: US

Re: Error in CM11a Plugin: 80040154 Class not registered

#10 Post by Automate » Fri Sep 26, 2014 6:18 pm

Yes, the plugin works on 32 bit Windows.

Post Reply