[Official Thread] Z-Wave Plugin Support Thread

Locked
Message
Author
sharkbit
Posts: 13
Joined: Sun Oct 21, 2012 9:16 pm
Location: Maryland, US
Contact:

Re: [Official Thread] Z-Wave Plugin Support Thread

#231 Post by sharkbit » Sun Oct 21, 2012 9:48 pm

I have a 'Honeywell-ZWSTAT-Z-Wave-Thermostat' that can have a 7 day schedule with 4 ranges each day! (really cool, but a pain to program)

The current z-wave thermostat needs a few tweeks to fully support it. IE adding Auto, to the main functions. here are the basics to help you get started, let me know what else i can provide.

Make: Honeywell
Model: YTH8320ZW1007
Node 2

http://store.homeseer.com/store/Honeywe ... nAod0FYAbQ

And nothing changed when trying to set states or options. I am using an Aeon Labs zStick (2)
Attachments
Logs.zip
(12.71 KiB) Downloaded 103 times
Properties.png
Properties.png (36.95 KiB) Viewed 2475 times
Last edited by sharkbit on Mon Oct 22, 2012 12:41 pm, edited 1 time in total.

User avatar
bwoodworth
Site Admin
Posts: 1563
Joined: Tue May 04, 2010 6:49 am
Location: California

Re: [Official Thread] Z-Wave Plugin Support Thread

#232 Post by bwoodworth » Sun Oct 21, 2012 10:26 pm

The current ZWave thermostat object should already have an AUTO method. What exactly is not working the way expect?
Brian

sharkbit
Posts: 13
Joined: Sun Oct 21, 2012 9:16 pm
Location: Maryland, US
Contact:

Re: [Official Thread] Z-Wave Plugin Support Thread

#233 Post by sharkbit » Mon Oct 22, 2012 11:32 am

Guess i'm confused between state and method? i believe my Thermostat has 4 states, heat, cool, auto & off. As for the propertied, I polled Current temp, heat set point, and cool set point and the are all different form what the controller is displaying.


But i cant get back into the OSAform. It keeps braking with the following error:

************** Exception Text **************
System.FormatException: Input string was not in a correct format.
at System.Number.StringToNumber(String str, NumberStyles options, NumberBuffer& number, NumberFormatInfo info, Boolean parseDecimal)
at System.Number.ParseDecimal(String value, NumberStyles options, NumberFormatInfo numfmt)
at OpenZWaveDotNet.ZWManager.GetValueAsDecimal(ZWValueID id, Decimal& o_value)
at OZWForm.ValuePanelDecimal..ctor(ZWValueID valueID)
at OZWForm.NodeForm..ctor(Node node)
at OZWForm.MainForm.propertiesToolStripMenuItem_Click(Object sender, EventArgs e)
at System.Windows.Forms.ToolStripItem.RaiseEvent(Object key, EventArgs e)
at System.Windows.Forms.ToolStripMenuItem.OnClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.ToolStripItem.HandleClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.ToolStripItem.HandleMouseUp(MouseEventArgs e)
at System.Windows.Forms.ToolStripItem.FireEventInteractive(EventArgs e, ToolStripItemEventType met)
at System.Windows.Forms.ToolStripItem.FireEvent(EventArgs e, ToolStripItemEventType met)
at System.Windows.Forms.ToolStrip.OnMouseUp(MouseEventArgs mea)
at System.Windows.Forms.ToolStripDropDown.OnMouseUp(MouseEventArgs mea)
at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ScrollableControl.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ToolStrip.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ToolStripDropDown.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

i have attached some more logs and a picture of the objects page
Attachments
Logs-2.zip
(102.43 KiB) Downloaded 102 times

sharkbit
Posts: 13
Joined: Sun Oct 21, 2012 9:16 pm
Location: Maryland, US
Contact:

Re: [Official Thread] Z-Wave Plugin Support Thread

#234 Post by sharkbit » Mon Oct 22, 2012 5:52 pm

A little more info on the Honeywell TH8320ZW1007

z-wave info -> http://ecx.images-amazon.com/images/I/A1VXOWJuQ6S.pdf

Overview -> https://customer.honeywell.com/resource ... 0-1761.pdf
Menu-driven programming
- Guides users through programming by responding to their choices
- Allows the user to easily customize the thermostat for their own unique schedule
- Choose from 7-day programmable or non-programmable - Up to four daily periods

I was looking through the OZW_Logs that MindMusic (Node 4) and I (Node 2) have posted and i see the same error noted in them...
- Sending command (Attempt 3, Callback ID=0x16, Expected Reply=0x04) - Request Current Thermostat Setpoint (Node=x): 0x01, 0x0a, 0x00, 0x13, 0x04, 0x03, 0x43, 0x02, 0x03, 0x05, 0x16, 0xb0

jorisdekloris
Posts: 7
Joined: Thu Sep 20, 2012 6:09 am

Re: [Official Thread] Z-Wave Plugin Support Thread

#235 Post by jorisdekloris » Wed Nov 07, 2012 1:11 pm

bwoodworth wrote:I am not familiar with that device. What kind of device is it? Also, if you post your ZWave log (in the Logs directory) I can see what kind of device it is.
Its a Horstmann HRT4. I see a config directory for it in you plugin.

My zwave log is almost empy.
Attachments
ZWave.log
(346 Bytes) Downloaded 112 times

User avatar
bwoodworth
Site Admin
Posts: 1563
Joined: Tue May 04, 2010 6:49 am
Location: California

Re: [Official Thread] Z-Wave Plugin Support Thread

#236 Post by bwoodworth » Wed Nov 07, 2012 1:24 pm

jorisdekloris wrote: Its a Horstmann HRT4. I see a config directory for it in you plugin.

My zwave log is almost empy.
You need to put OSA into DEBUG mode. You can do this in the Manager.
Brian

sharkbit
Posts: 13
Joined: Sun Oct 21, 2012 9:16 pm
Location: Maryland, US
Contact:

Re: [Official Thread] Z-Wave Plugin Support Thread

#237 Post by sharkbit » Fri Nov 09, 2012 6:31 pm

After much fun and trial and error i've come up with the following command codes for the Honeywell Thermostat YTH8320ZW1007. Even though some spit out errors that still work? i've included a screenshot n logs.

so how can we add this stuff into the specific Honeywell config XML?

##############################################################
## Pulls Data with errors : 0x46,0x70,0x70,0x75,0x76,0x80,0x81,0x84,0x87,0x89,0x90,0x9b
COMMAND_CLASS_CLIMATE_CONTROL_SCHEDULE 0x46
COMMAND_CLASS_CONFIGURATION 0x70
COMMAND_CLASS_PROTECTION 0x75
COMMAND_CLASS_LOCK 0x76
COMMAND_CLASS_BATTERY 0x80
COMMAND_CLASS_CLOCK 0x81
COMMAND_CLASS_WAKE_UP 0x84
COMMAND_CLASS_INDICATOR 0x87
COMMAND_CLASS_LANGUAGE 0x89
COMMAND_CLASS_ENERGY_PRODUCTION 0x90
COMMAND_CLASS_ASSOCIATION_COMMAND_CONFIGURATION 0x9B

##############################################################
## Works: 0x86
COMMAND_CLASS_VERSION 0x86
Attachments
Honeywell-and-extra.zip
(105.2 KiB) Downloaded 103 times

CavMort
Posts: 2
Joined: Thu Nov 15, 2012 11:34 am

Re: [Official Thread] Z-Wave Plugin Support Thread

#238 Post by CavMort » Thu Nov 15, 2012 12:40 pm

Hello,
I was hoping I could get support added for the 2gig ct100 thermostat.
The main problem is the targeted heat tempurature cannot be changed.
Thank You,
Cav

Settings from OZW Form
Basic - Don't know
Wake-up Interval - Don't know
Day - No noticeable effect (doesn't change time or day on thermostat)
Hour - No noticeable effect (doesn't change time or day on thermostat)
Minute - No noticeable effect (doesn't change time or day on thermostat)
Indicator - Don't know No noticeable effect
Mode - Works to change mode from heat, cool, auto, and off
Cooling 1 - changes targeted cooling tempurature
Unused 3 - Don't know, No noticeable effect
Fan Mode - Works to turn fan on and off
Attachments
Troubleshooting..zip
(56.59 KiB) Downloaded 120 times

sharkbit
Posts: 13
Joined: Sun Oct 21, 2012 9:16 pm
Location: Maryland, US
Contact:

Re: [Official Thread] Z-Wave Plugin Support Thread

#239 Post by sharkbit » Wed Nov 21, 2012 6:25 pm

More stuff on the th8320zw1000

I would really like the get the config working, what other info do you need? I have gone through the command codes one by one and wrote some noted in the xml file.
Attachments
Part2.zip
(176.23 KiB) Downloaded 105 times
part1.zip
(238.56 KiB) Downloaded 108 times
th8320zw1000.xml
(2.08 KiB) Downloaded 172 times

User avatar
bwoodworth
Site Admin
Posts: 1563
Joined: Tue May 04, 2010 6:49 am
Location: California

Re: [Official Thread] Z-Wave Plugin Support Thread

#240 Post by bwoodworth » Wed Nov 21, 2012 8:48 pm

CavMort wrote:Hello,
I was hoping I could get support added for the 2gig ct100 thermostat.
The main problem is the targeted heat tempurature cannot be changed.
Thank You,
Cav
Looks like we were just missing the device config file for your thermostat. Place the attached xml file in the 2GIG directory in the ZWave plugin folder.

i.e. C:\Program Files\OSA\AddIns\ZWave\config\2GIG
Attachments
ct100.xml
(213 Bytes) Downloaded 122 times
Brian

Locked