Could not load file or assembly 'OpenZWaveDotNet.dll'

Post Reply
Message
Author
mrrrl
Posts: 8
Joined: Sun Feb 02, 2014 2:48 pm

Could not load file or assembly 'OpenZWaveDotNet.dll'

#1 Post by mrrrl » Sun Feb 23, 2014 8:39 pm

Trying to setup Z-Wave using Aeon Labs Z-Stick Series 2. I installed the plugin but I see this error in the
OSAE service logs:

02/23/2014 09:34:18.703 PM - ---------------------------------------
02/23/2014 09:34:18.703 PM - Plugin name: ZWave
02/23/2014 09:34:18.703 PM - Testing connection
02/23/2014 09:34:18.718 PM - Plugin Object found: ZWave - Enabled: 1
02/23/2014 09:34:18.718 PM - Activating Plugin: ZWave
02/23/2014 09:34:18.781 PM - Error activating plugin (ZWave): Exception has been thrown by the target of an invocation. - System.TypeInitializationException: The type initializer for 'OSAE.Zwave.Zwave' threw an exception. ---> System.IO.FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'OpenZWaveDotNet.dll' or one of its dependencies. The specified module could not be found.
at OSAE.Zwave.Zwave..cctor()
--- End of inner exception stack trace ---
at OSAE.Zwave.Zwave..ctor()
02/23/2014 09:34:18.796 PM - Status: False
02/23/2014 09:34:18.796 PM - PluginVersion: 0.5.4

I see that the dll is in the plugin folder (C:\Program Files\OSA\Plugins\ZWave), so does it need to be copied anyplace else?

Thanks

Automate
Posts: 1691
Joined: Sat Dec 11, 2010 1:44 pm
Location: US

Re: Could not load file or assembly 'OpenZWaveDotNet.dll'

#2 Post by Automate » Mon Feb 24, 2014 3:33 am

Most likely the part about "or one of its dependencies" is the problem. The Zwave plugin needs the C++ Redistributable. See more here

http://www.opensourceautomation.com/php ... 7295#p7295

Post Reply